نقاشی سپر
سپر ماشین بخش مهمی از خودرو است که اگر آسیب ببیند دیگر نمی توان از آن به درستی استفاده کرد. معمولا این بخش از ماشین در تصادفات دچار مشکل می شود و اگر رفع نگردد بخش های داخلی خودرو نیز در معرض آسیب قرار می گیرند. در اولین مرحله صافکاری سپر ماشین انجام می شود و پس از آن وارد مرحله نقاشی می شود. سوالات زیادی در مورد نقاشی سپر خودرو وجود دارد که تلاش می کنیم در ادامه اطلاعات کاملی را در اختیار شما قرار دهیم.
سپر خودرو چیست؟
قبل از آنکه بخواهیم به نقاشی سپر بپردازیم، بهتر است نگاهی به ویژگی های سپر خودرو داشته باشیم. سپر پوششی است که برای حفاظت از اجزای داخلی اتومبیل طراحی شده است و در قسمت جلو و عقب خودرو قرار می گیرد. بسیاری از افراد در مورد جنس سپر خودرو سوال می پرسند. پاسخ به این سوال به شرکت سازنده و مدل خودرو بستگی دارد. با این وجود سپر اتومبیل معمولا از ترکیب چند آلیاژ فلز، پلاستیک و فیبر کربن بدست می آید. این ترکیب ویژگی های زیادی را به سپر بخشیده است که مهمترین آنها به شرح زیر هستند:
• مقاومت در برابر آب و رطوبت
• مقاومت در برابر آفتاب
• انعطاف پذیری بالا
• قدرت ضربه گیری بالا
• دارای خواص آیرودینامیکی
مراحل نقاشی سپر خودرو
تصور کنید خودرو شما در یک تصادف آسیب دیده است و سپر دچار مشکلات زیادی از جمله قر شدگی و تو رفتگی شده است. در این شرایط شما باید به یک تعمیر گاه حرفه ای مراجعه کنید تا برای رفع این مشکلات اقدام کند. در اولین قدم باید فرو رفتگی ها و قر شدگی های سپر از بین بروند.
نقاشی و لیسه گیری
صافکاری نقاشی, واکس و پولیش لیسه گری قلم گیری و برطرف کردن هرگونه خط و خش و لکه گیری با بالاترین کیفیت و مناسب ترین قیمت را با ما تجربه کنید.
پس از سالها تجربه نقاشی خودرو خورسندیم که اعلام کنیم قادر هستیم کلیه خط و خش های ماشین شما را هر اندازه که عمیق باشند بدون استفاده از بتانه، و تنها با استفاده از صافکاری و نقاشی کاملاً محو نماییم.
تیم مجرب و با تجربه ی ما صافکاری و نقاشی و خودرو به صورت صد در صد تضمینی و به نحوی که قابل تشخیص از رنگ فابریک خودرو نباشد و در اخر نتیجه کار او این است که قسمت و مرزی بین قسمت رنگ شده و سالم وجود ندارد. لازم به ذکر است صافکار و کارشناس حتی الامکان مشکلات ماشین را با صافکاری و نقاشی بدون تعویض قطعات انجام میدهند برای جلوگیری از ایجاد ضرر برای شما عزیزان چرا که تعویض و یا رنگ قطعات ممکن است از ارزش خودرو شما بسیار کم کند.
در مقالات بعدی به هر کدام به صورت جداگانه و دقیق تر میپردازیم....
صافکاری سپر ماشین چگونه انجام می شود؟
برای انجام صافکاری معمولا سپر از بدنه ماشین جدا می شود تا تعمیر کار قدرت مانور بیشتری را بر روی آن داشته باشد. به طور کلی صافکاری با استفاده از روش های متفاوتی انجام می شود. استفاده از دستگاه مکش و یا مکنده یکی از رایج ترین روش هایی است که تعمیرکارن برای صافکاری اتومبیل به کار می برند.
در این شرایط، دستگاه بر روی قسمت های قر شده و فرو روفته قرار می گیرد و دستگاه با مکشی که ایجاد می کند به رفع این مشکلات کمک می نماید. اما باید بدانید این کار نیاز به دقت و مهارت بسیار زیادی دارد و اگر تجربه و مهارت کافی وجود نداشته باشد، ممکن است سطوح ناهموار بر روی سپر خودرو ایجاد شود و این موضوع هرگز خوشایند نخواهد بود. پس از صافکاری برای نقاشی سپر اتومبیل اقدام می شود که این کار نیز نیازمند دقت و مهارت بسیار زیادی است.
آیا قبل از نقاشی سپر به بتونه کاری نیاز است؟
گاهی اوقات سپر ماشین به اندازه ای آسیب ندیده است که برای صافکاری اقدام شود، اما خط و خشی بر روی بدنه خودرو وجود دارد که در زمان نقاشی سپر می تواند نمای بدی را به وجود بیاورد. به همین دلیل قبل از آنکه نقاشی آغاز شود، تعمیر کار سطح سپر خودرو را بررسی می کند و اقدام به بتونه کاری و لیسه کاری می نماید. همچنین، اگر تعمیر کار متوجه شود که سطح سپر دچار خوردگی و یا زنگ زدگی است آنها را رفع می کند. در این شرایط است که سپر برای نقاشی کردن آماده می شود.
انجام نقاشی سپر
پس از آنکه تمامی مراحل بالا به دقت انجام شدند، نوبت به نقاشی سپر می رسد. در این شرایط، مراحل زیر باید انجام شوند:
• ابتدا ماشین باید به خوبی شستشه شود. در این مرحله باید از شوینده های مخصوص استفاده شود تا هر آلودگی و کثیفی که بر روی بدنه باقی مانده است از بین برود. اگر این مرحله به خوبی انجام نشود می تواند بر قسمت های دیگر نقاشی سپر اثر بگذارد و کیفیت آن را به شدت پایین بیاورد.
• پس از آن سپر ماشین از آن جدا می شود تا تعمیرکار بتواند نظارت کافی بر آن داشته باشد و به دقت بتواند کار رنگ کاری را پیش ببرد.
• اگر مراحل سمباده زنی و لکه گیری سپر اتومبیل که در بالا به آنها اشاره کردیم انجام نشده اند، باید در این مرحله به دقت انجام شوند.
• سپر خودرو با استفاده از اسپری های ضد رنگ مخصوص رنگ می شود. این اسپری اجازه نمی دهد که سپر در برابر رطوبت و یا آب دچار زنگ زدگی شود. به این موضوع توجه داشته باشید که اسپری از فاصله 15 تا 20 سانتی متری باید به سطح سپر پاشیده شود در غیر اینصورت نمی تواند اثربخشی مناسب را داشته باشد. وقتی این کار را انجام دادید سپر خودرو حداقل 8 ساعت باید بماند تا کاملا خشک شود.
• در این مرحله باید سطح سپر دوباره با سمباده ای که درجه سختی آن 400 است سمباده کاری شود. پس از آنکه کار سمباده زنی به انتها رسید، باید سطح سپر با یک پارچه تمیز شود و هیچ گونه گرد و خاکی بر روی آن باقی نماند.
• این مرحله، آخرین مرحله در نقاشی سپر است و باید رنگ اصلی که برای بدنه خودرو آماده شده است به سطح سپر پاشیده شود. سعی کنید در این مرحله هر 15 دقیقه توقفی داشته باشید و کار را به آرامی پیش ببرید. این مرحله نیازمند دقت بسیار زیادی است و اگر با سرعت انجام شود نتیجه کار هرگز مناسب نخواهد بود.
اکنون دیگر وقت آن رسیده است که سپر را به خودرو متصل کنید. پس از آن باید با استفاده از یک پارچه تمیز سپر را تمیز کنید و در نهایت خودرو را به صاحب آن تحویل دهید.
آیا می توان بدون جدا کردن سپر آن را رنگ کرد؟
همانطور که در مراحل بالا به آن اشاره کردیم، تعمیرکار برای رنگ کردن سپر خودرو باید آن را از بدنه اتومبیل جدا سازد. اما ممکن است این سوال برایتان پیش بیاید که آیا این امکان وجود دارد که بدون جدا کردن سپر از بدنه اتومبیل آن را جدا کرد. در پاسخ به این سوال باید بگوییم اگر سپر نیاز به صافکاری نداشته باشد و مهارت نقاش بسیار بالا باشد، بدون جداسازی سپر از بدنه خودرو می تواند آن را نقاشی کند. شاید برایتان جالب باشد که بدانید بسیاری از افراد بر این باور هستند، هر چقدر که تجربه تعمیر کار بیشتر باشد، دیگر نیازی به جدا کردن سپر از بدنه خودرو ندارد و این موضوع تا حد بسیار زیادی درست است.